VISSZA


    A műszerekhez való keresőfejek (tekercsek/szondák) leírása.
MAGNUM, COBRA, SILVER STAR, FALCON, GOLDEN STAR keresőfejek, BRUTUS szonda.
AZ ORION-hoz valók az ORION ismertetésénél találhatók.

MAGNUM keresőfejek
MAGNUM MAGNUM MAGNUM

A MAGNUM kézi fémkeresőként a hozzá tervezett különleges szélessávú DD keresőfejekkel működik.
A DD keresőfejek a gyakorlatban jobban beváltak, mint a hagyományos koncentrikusak. A MAGNUM keresőfejei ezen belül is egyrészt az igen szélessávú működésre, másrészt a talajjal való minél kisebb kölcsönhatásra lettek optimalizálva.
A MAGNUM szoftvere ezeknek az érzékelési paramétereihez igazodik. Ez egyrészt azt jelenti, hogy nemcsak megkülönböztetni képes a kétféle spektrumot használó keresőfejet, hanem be is méri azok paramétereit, így az egész műszer működése az adott keresőfejhez igazítja. Ezért az egyes keresőfejek közötti, különbségek kevéssé számítanak.
A szoftver figyelembe veszi a DD keresőfejek érzékelési sajátosságait is, azt, ahogy milyen lefutású az adott fémtárgyak által adott válaszjel, az hogyan változik amint a keresőfej áthalad felettük. Ezért a hagyományos megoldásokkal szemben képes "összerakni" úgy egy akár élével álló érmét is, hogy közben az érzékelési mélység alig csökken.
A MAGNUM-hoz való keresőfejek fejlesztése folyamatos, a legújabb a szuperkönnyű, 270 grammos 28x22 cm-es HS DD keresőfej (balra fenn), ami annyira jól sikerült, hogy a továbbiakban ez az alap keresőfej. Ezen kívül a régi MS 25cm-es kerek DD keresőfej, a 41 cm-es 650 grammos MS DD keresőfej (balra középen), és a mini 170 grammos 19x12 cm-es HS DD keresőfej (balra lenn) is kapható kézi kereséshez.
(HS: magas, MS: közepes spektrum)

MAGNUM MAGNUM
MAGNUM MAGNUM

Koncentrikus keresőfej
(FALCON, SILVER STAR, GOLDEN STAR)
20 cm-es fej
A FALCON és SILVER STAR fémkeresőhöz jelenleg a képen látható 20 cm átmérőjű koncentrikus (pók) keresőfejek kaphatóak (a képen), amelyek a nagy érzékenység mellett igen jó pozicionáló képességet biztosítanak a műszereknek. Ez GOLDEN STAR keresőfejének javított változata.
A GOLDEN STAR-hoz való régebbi 20 és 30 cm átmérőjű keresőfejek a FALCON-hoz és a SILVER STAR-hoz is használhatóak, de előfordulhat, hogy kisebb utánállításra van szükség.
A 20 cm-es átmérőjű univerzális keresőfej az alapfelszerelés ezekhez a műszerekhez, általában ezzel lehet a legjobban keresni. Ez különleges megoldású a hasonló egyéb fejekhez képest:
- A tekercselés olyan, hogy a szokásosnál eleve nagyobb érzékenységet biztosít
- Az átlagosnál jóval szilárdabb kompozit anyagból készül, ez biztosítja az erős felépítés mellett is a kisebb tömeget, így kisebb fáradsággal, gyorsabban lehet vele keresni.
A keresőfej teljesen vízhatlan.

DD keresőfejek
(COBRA)25 cm-es DD fej

A régebben szinte kizárólagos hagyományos koncentrikus típussal szemben, mostanra a DD keresőfej vált elterjedtebbé, mert bár komolyabb elektronikát igényel, de a gyakorlatban jobbnak bizonyult.
A COBRA DD keresőfeje olyan tulajdonságokkal bír, amely megnövelt hatékonyságot biztosít az ilyennel felszerelt fémkeresőnek a hagyományos fejjel felszereltekhez képest.
Egy ilyen DD keresőfejjel az egymás közelében lévő fémtárgyakat jobban képes egymástól elkülöníteni a fémkereső, kevésbé jelentkezik a földhatás és gyorsabban lehet a megtalált fémtárgyakat behatárolni, mint a hagyományos fejekkel.
Általában a képen látható DD 25 típusú, 25 cm (10") átmérőjű univerzális keresőtekerccsel lehet a leghatékonyabban dolgozni, a DD 40 típusú, 40 cm (16") átmérőjű viszont nagyobb hatótávolságot biztosít, amit a COBRA mélykereső üzemmódja még tovább növel. Az tapasztalatok szerint 20-30 %-os növekedés érhető el az érzékelési távolságban érme nagyságú vagy nagyobb fémtárgyakra. Érmézésre, általános célokra ettől függetlenül elsősorban a 25 cm-es fej ajánlott. A nagyobb fejet inkább viszonylag kevéssé szennyezett, vagy már lejárt terepen ajánlott alkalmazni, ha különösen mélyen akarunk keresni.
Természetesen az univerzális keresőfejjel is használhatók a mélykereső funkciók.
Ezek a keresőfejek a szokásosnál sokkal erősebbek és kopásállóbbak, mert kemény műgyantáből készülnek.

BRUTUS szonda
(MAGNUM)

A BRUTUS a MAGNUM mélykereső szondája.
A MAGNUM teljes értékű mélykereső műszer (is), ezért akár kizárólag mélykeresőként is használható.
Ebben a tulajdonságában is egyedülálló, mert létezik ugyan kis tárgyakra való keresőfejjel ellátott mélykereső és mélykereső szondával ellátott kézi kereső is, de ezek a másodlagos funkciójukban gyengébben teljesítenek, míg a MAGNUM csúcsteljesítményt nyújt mindkét keresési formában.
  BRUTUS BRUTUSA MAGNUM egy gombnyomással átkapcsolható mélykereső üzemmódra, ami legjobb hatásfokát a BRUTUS szondával éri el, de a kézi keresőfejekkel is használható ez az üzemmód.
A BRUTUS mélykereső szonda különleges megoldású, egyesíti a hagyományos impulzusüzemű és "two box" típusú mélykeresők előnyös tulajdonságait, és mindegyiküknél hatékonyabb.
A nagyméretű kerettel ellátott impulzusüzemű készülékekre jellemzőnél is nagyobb mélységet lehet vele elérni úgy, hogy míg azokat jellemzően két személy kell, hogy vigye, ezt egy ember kezelheti. A szondát a műszerdoboz mögött, a vízszintes rúdnál fogva kell vinni. Itt egy nullázó nyomógomb is el van helyezve, ami eltolható a megfelelően kézreálló pozícióba.
A MAGNUM mélykeresőre gyorsan átszerelhető, a levehető műszerdobozt kell a BRUTUS szondára felhelyezni. Ugyanígy az akkumulátort is át lehet helyezni, de külön akkumulátor is használható a mélykereséshez.
A BRUTUS szonda szétszedhető; mindkét tekercse levehető és a két hosszú rudat is szét lehet választani, hogy egyszerűen szállítható legyen.
További információ: MAGNUM BRUTUS

fémkereső fémdetektor mélykereső femkereso femdetektor fémkereső fémdetektor mélykereső metal detector detektor fémkereső fémdetektor mélykereső femkereso femdetektor fémkereső fémdetektor mélykereső metal detector detektor fémkereső fémdetektor mélykereső femkereso femdetektor fémkereső fémdetektor mélykereső metal detector detektor fémkereső fémdetektor mélykereső femkereso femdetektor fémkereső fémdetektor mélykereső metal detector detektor fémkereső fémdetektor mélykereső femkereso femdetektor fémkereső fémdetektor mélykereső metal detector detektor fémkereső fémdetektor mélykereső femkereso femdetektor fémkereső fémdetektor mélykereső metal detector detektor fémkereső fémdetektor mélykereső femkereso femdetektor fémkereső fémdetektor mélykereső metal detector detektor